menu

Zoek & Boek:

Over Lemmer

Lemmer

Het oude vissersdorp Lemmer (Anno 1228) heeft een specifiek maritiem karakter, vooral door het enorme aantal jachthavens, de eeuwenoude Lemster Sluis, en de ligging, direct aan het IJsselmeer, de Grote Brekken en het Tjeukemeer.

Het dorp ligt rondom de Sylroede, die het IJsselmeer verbindt met de Grote Brekken, een van de mooiste meren van de  provincie Fryslân/Friesland, een aantrekkelijke bestemming voor veel toeristenverkeer.

De autosnelweg A6 komt direct langs Lemmer, en geeft toegang tot het waterrijkste gebied van Nederland waar alle vormen van waterrecreatie en ook de hengelsport worden uitgeoefend.

Lemmer, de voornaamste plaats van de gemeente Fryske Marren (www.defryskemarren.nl), is vooral door zijn jachthavens, en vrolijke aanlegmogelijkheden binnen de sluizen, uniek in Nederland, en biedt daarnaast grenzeloze mogelijkheden op tientallen gezellige terrasjes, en in cafés en restaurants.

Lemmer heeft datgene, wat je van een watersportstad mag verwachten: de gemoedelijke sfeer van een oude havenplaats met een gezellige dorpskern, antieke platbodemschepen, en een levendige markt op alle donderdagen. Ook heeft Lemmer culturele monumenten waaronder  het UNESCO Werelderfgoed 'Het Stoomgemaal’ wat zeker een bezoekje waard is. (www.woudagemaal.nl)

Bovendien beschikt Lemmer over  een lang en karakteristiek strand met een sfeervol strandpaviljoen, waar u heerlijk kunt genieten van het mooie uitzicht over het IJsselmeer, onder het genot van een versnapering.

En Lemmer heeft natuurlijk heel veel frisse lucht.

Wedden dat u komt? En nog veel belangrijker, dat u terugkomt.