menu

Zoek & Boek:

Corona Virus

ANNULEREN OF OMBOEKEN VANWEGE HET CORONA VIRUS (COVID-19)

  • Heeft u een zeiljacht gehuurd voor 2020 en u wilt annuleren (terwijl de haven nog bereikbaar is) dan zijn onze de gebruikelijke voorwaarden voor annulering van toepassing
  • Wanneer huurders zich niet houden aan de betalingsvoorwaarden (betaling deel 2) dan zijn wij genoodzaakt de boeking te annuleren conform onze  gebruikelijke voorwaarden.
  • Als de Vertrekhaven wegens reisbeperkingen niet te bereiken is (wanneer er een officieel advies is om niet naar de vertrekhaven  te reizen) of als de grens is gesloten van het land van herkomst van de huurder, dan bieden wij u de mogelijkheid kosteloos om te boeken naar een latere datum in 2020, eventuele prijsverschillen zullen worden doorberekend.

Het komt erop neer dat zolang de vertrekhaven bereikbaar is, dat  onze werkzaamheden gewoon kunnen doorgaan.
Hygiëne staat bij ons altijd al hoog in het vaandel. U kunt erop vertrouwen dat wij hier nu nog meer speciale aandacht aan zullen geven. Horecagelegenheden zijn tot nader order gesloten  maar de supermarkt en andere winkels zijn open. Er zijn ook mogelijkheden om eten te bestellen via websites van diverse restaurants.
Besmettingskans aan boord is hetzelfde als thuis of (midden op het water) wellicht zelfs kleiner.

https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus

 De ANWB meldt het volgende in verband met de Coronacrisis

Corona tijdens je vakantie

Mocht je langer moeten blijven, bijvoorbeeld omdat het hotel in quarantaine is geplaatst dan komen deze kosten voor eigen rekening.

Ik heb een reis geboekt naar een plaats waar nu het coronavirus voorkomt. Ik vertrek pas over enige tijd. Wat kan ik doen?

Het is op dit moment niet te zeggen wat de situatie zal zijn op langere termijn, Houd het advies van Ministerie van Buitenlandse zaken voor de ontwikkelingen in de gaten. Volg ook de actuele ontwikkelingen in de media. Wil je toch nu al annuleren, dan zijn de kosten voor eigen rekening. Hoe dichter bij de vertrekdatum des te hoger zijn de kosten. Je kunt ook de mogelijkheden bespreken om de vakantie om te boeken naar een andere datum. De bijkomende kosten zijn voor eigen rekening.

Annuleren of niet?
Wie wil annuleren, kan dat natuurlijk altijd doen. Als er geen negatief reisadvies is afgekondigd voor je reisbestemming en je besluit te annuleren, dan is dat voor eigen rekening.

Als je hotel of luchtvaartmaatschappij geen kosteloze annulering aanbiedt, dan heb je pech. Als je geluk hebt, dan dekt je annuleringsverzekering een virusuitbraak of negatief reisadvies.

Maar die kans lijkt erg klein, want de meeste verzekeraars sluiten dat uit.

Als je alleen een los ticket (of los hotel) hebt geboekt, dan krijg je je geld niet terug. Ook niet als er code rood van kracht is. Alleen als de luchtvaartmaatschappij de vlucht zelf annuleert, dan krijg je je geld terug of kun je omboeken.

En nog een tegenvaller: vertrek je pas over een aantal weken naar een gebied waar net code rood is afgegeven, dan kun je ook niet kosteloos annuleren. De reisorganisaties houden het reisadvies nauwlettend in de gaten en zodra er geen belemmeringen zijn, gaat de reis ‘gewoon’ door.

Heb je een los verblijf geboekt?

In dat geval kun je niet terugvallen op een reisorganisatie. De mogelijkheid om het verblijf om te boeken hangt af van de toepasselijke voorwaarden. Neem in dit geval contact op met de accomodatieverstrekker om de mogelijkheden te bespreken. Check voor annuleringskosten de voorwaarden van je annuleringsverzekering.

De vlucht (vervoer) of accommodatie wordt geannuleerd

Wanneer de vlucht, bus of treinreis wordt geannuleerd omdat deze niet kan worden uitgevoerd als gevolg van het coronavirus heb je recht op teruggave van het volledige bedrag. Je hebt geen recht op schadevergoeding, omdat er sprake is van overmacht.

Kan de reis niet doorgaan vanwege een inreisverbod?

In dit geval kan de vlucht zelf wel worden uitgevoerd of is de accommodatie wel beschikbaar, maar je wordt mogelijk niet toegelaten in het land waar je heen reist. Neem in dit geval contact op met de vervoerder en/of accommodatieverstrekker zelf. Het zal van de situatie afhangen of u recht heeft op volledige terugbetaling.

Wie bepaalt of een plaats veilig is?

Het Ministerie van Buitenlandse zaken kan een negatief reisadvies of een kleurcode afgeven voor landen en regio’s. Deze codes geven aan welke risico’s je in een bepaald gebied loopt. Er zijn vier kleurcodes, rood(advies om niet te reizen), oranje (advies is alleen noodzakelijke reizen), geel en groen. Dat landen zelf en ook lokale overheden beperkende maatregelen kunnen treffen hoeft niet te betekenen dat daardoor het reisadvies verandert.

Het negatief reisadvies en de kleurcodes zijn niet bindend. Reisverzekeraars en reisorganisaties kunnen zelf beslissen of ze het advies opvolgen. Maatregelen van lokale overheden worden uiteraard wel nageleefd.

Geen negatief reisadvies, maar wel een inreisverbod?

Naast het advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken kunnen landen zelf ook maatregelen treffen waardoor een reis niet door kan gaan. Als een land zelf besluit om reizigers te weren of reizen te beperken, dan heeft dat ook invloed op de reis. Valt u onder het inreisverbod, neem dan contact op met de vervoerder. Annuleert de vervoerder de reis, dan kun je recht hebben op teruggave van de reissom.

Kunnen wij, op doorreis naar ons vakantiehuisje, rijden door een gebied met code rood?

De route naar de reisbestemming gaat door een gebied met kleurcode rood. Met rood geeft het Ministerie van Buitenlandse zaken aan: niet reizen. Reizen door een gebied met code rood kan gevolgen hebben voor de dekking van bijvoorbeeld de reisverzekering, pechhulp en verdere hulpverlening. Dekking kan in dit geval zijn uitgesloten. Vraag dit na voor je op reis gaat. Ook kan het zijn dat ter plaatse niet alles voorhanden is, denk hierbij aan benzinestations. Check ook de actuele reisinformatie. Of je een dergelijke reis al dan niet maakt is uiteindelijk je eigen keuze. Neem contact op met uw accommodatie-verstrekker om te kijken of u kunt omboeken.